Descriere:
Conservantul alimentar pentru vin este un produs pe baza de dioxid de sulf cu o concentratie de 6% ce contribuie la conservarea si stabilizarea vinului.
Conservantul alimentar este o substanta antiseptica si antioxidanta.
Utilizare:
- Conservantul alimentar se aplica odata cu zdrobirea strugurilor si obtinerea mustului. Astfel, asigura o fermentatie controlata si pastreaza toate calitatile oxidante ale vinului.
- Se utilizeaza si atunci cand vinul s-a separate de drojdie
Aplicarea conservantului alimentar impiedica otetirea vinului. Este recomandat ca in aceasta faza sa se utilizeze si tratmentul cu bentonizare pentru o limpezire buna a vinului.
Dupa tratamentul cu bentonita si conservant alimentar, vinul trebuie agitat in scopul omogenizarii, dupa care se poate consuma in minimum 21 de zile.
DOMENIU DE UTILIZARE: Se utilizeaza in industria vinului si a conservelor;
ASPECT: Solutie limpede, fara sediment, translucida
MOD DE PASTRARE: Produsul se depoziteaza intr-un spatiu uscat, la o temperatura de aproximativ 27 grade Celsius.
DOZA RECOMANDATA: 1L/ 1000Kg de must sau vin
Produsul conservant alimentar pentru vin are un continut de 6% SO2 sub forma de solutie si este ambalat in recipient tip pet.